Wielerwereld in shock: Team Sky stopt ermee

Wielerwereld in shock: Team Sky stopt ermee
Woensdag 12 December 2018 - 09:33   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Team Sky stopt met de wielersport. 2019 wordt het laatste seizoen van het Britse televisienetwerk in het peloton. De wielerwereld is in shock. “Na tien seizoenen van ongekend succes nemen we afscheid”, klinkt het in een persbericht.

Het team van manager David Brailsford heeft sinds 2010 liefst 322 overwinningen op het palmares staan. In Team Sky zitten toprenners als Chris Froome en Geraint Thomas, de winnaar van de voorbije Tour de France.

Sky verklaart het afscheid "als een nieuwe fase in de ontwikkeling van het bedrijf". Samen met het management zal Sky wel mee helpen zoeken naar een nieuwe sponsor.

Juiste moment

"Sky is in het wielrennen gestapt met als doel succes in het peloton over te brengen op de hele bevolking", legde CEO Jeremy Darroch uit. "Na meer dan een decennium (Sky startte in 2008 al haar participatie in het wielrennen als partner van British Cycling, red.) kan ik niet trotser zijn met wat we allemaal bereikt hebben."

"Maar 2019 is het juiste moment om afscheid te nemen en een nieuw hoofdstuk te openen in onze geschiedenis. Ik wil graag een eerbetoon brengen aan Dave Brailsford en zijn enorm getalenteerde team. Hetgeen zij hebben bereikt, kon door velen niet eens gedroomd worden."

TAGS  I  Team Sky  I  sport