-->

Onthuld: "Dit is het gigantische vermogen van koning Albert"

Onthuld:
Vrijdag 7 Juni 2019 - 13:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Koning Albert is intussen 85. Sinds zijn troonsafstand in 2013 probeert hij nog zoveel mogelijk te genieten van zijn tijd samen met Paola (81).

Albert en Paola hebben dan ook geen verplichtingen meer en gaan vaak op vakantie. "Nee, verplichtingen hebben zij niet meer”, verduidelijkt royaltywatcher Thierry Debels aan HLN. “Ze worden uiteraard wel nog gevraagd voor allerlei zaken en af en toe zie je ze ook nog verschijnen. Vooral bij concerten en andere culturele evenementen. Als ze zin hebben, dan komen ze. En anders doen ze hun eigen zin.” 

"Albert en Paola hebben destijds een pact gesloten. Voor Paola was het oké dat hij koning werd - daar hebben ze lang over getwijfeld -, maar in ruil moest Albert wel beloven dat hij na zijn ‘dienstjaren’ met haar de wereld zou ontdekken. Hij komt nu zijn deel van de deal na.”

Ze krijgen nog steeds een flinke dotatie. "Je kan je vragen stellen bij die toelage van 900.000 euro per jaar. Maar dat is nu eenmaal het systeem, het is de regering die hem dat gegeven heeft. Zijn vermogen wordt intussen tussen 200 en 300 miljoen euro geschat, dus die man heeft geen zorgen. Hij gaat, staat en doet wat hij en Paola willen.”

Albert en Paola sukkelen wel wat met hun gezondheid. “Hun toestand gaat inderdaad achteruit, en dan vooral die van Albert. Het tempo is de laatste jaren dus wel afgenomen. Ze reizen nu nog zo veel mogelijk en dat zullen ze allicht blijven doen tot ze niet meer kunnen. Ik zie hen hun laatste jaren rustig verder ‘uitbollen’. Maar kan je hen dat kwalijk nemen?”

TAGS  I  Koning Albert  I  Paola  I  n365  I  showbizz