Zaterdag 8 Juni 2019 - 17:00   I   Foto: Twitter  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Na meerdere verkrachtingen "is het op" bij Noa (17): Ze stopt met eten en drinken om vervolgens te sterven

De Nederlandse Noa Pothoven (17) besloot om te stoppen met eten en drinken, om zo te sterven. Het meisje was helemaal op 'na jaren strijden en vechten”. Het meisje kreeg geen euthanasie ondanks haar depressies, anorexia en posttraumatische stressstoornis nadat ze tweemaal verkracht was op erg jonge leeftijd.

Na meerdere verkrachtingen

Het meisje uit Arnhem werd op haar elfde aangerand op een schoolfeest en drie jaar later werd ze door twee mannen verkracht. Nadien werd ze depressief en probeerde ze meermaals uit het leven te stappen.

In een bericht op Instagram twee weken geleden kondigde ze haar afscheid aan en zei ze dat ze nog maar tien dagen zou leven. "Ik leef al zo lang niet meer écht”, schreef Noa toen. “Ik overleef, en zelfs dat niet echt. Ik adem wel, maar leef niet meer. Ik ben nu een tijdje gestopt met eten en drinken, en na veel gesprekken en beoordelingen is besloten dat ik word losgelaten omdat mijn lijden ondraaglijk is. Het is op, na jaren strijden en vechten.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Noa Pothoven  I  n365