Portugal schrijft geschiedenis en wint eerste Nations League ten koste van Nederland Sport
Sport

Portugal schrijft geschiedenis en wint eerste Nations League ten koste van Nederland

Portugal schrijft geschiedenis en wint eerste Nations League ten koste van Nederland

Portugal heeft zondagavond de eerste editie van de Nations League gewonnen. Op eigen bodem haalden Cristiano Ronaldo en co het met het kleinste verschil van Nederland. Gonçalo Guedes zorgde op het uur voor het enigste doelpunt van de wedstrijd.

In de aanvangsfase was Nederland duidelijk baas. De ploeg van Ronad Koeman had veel balbezit, maar kon het overwicht niet omzetten in grote kansen. Portugal loerde op de tegenaanval en nam gaandeweg over, maar kon eveneens niet voor groot gevaar zorgen.

Guedes vloert Cillessen

Na rust hetzelfde spelbeeld, maar op het uur werd de match opengebroken. Bij Nederland lieten ze zich ringeloren op het middenveld en Portugal sloeg toe. Bernardo Silva zette zich goed door en behield goed het overzicht.

De Manchester City-speler gaf het leer mee aan Guedes en die knalde staalhard binnen. Cillessen zat er nog met een hand aan, maar kon de 1-0 niet voorkomen. Het droomscenario voor Portugal was een feit.

Eerste winnaar

Ronaldo en kropen achteruit, terwijl Oranje probeerde om de bakens te verzetten. Het kon Portugal evenwel nooit écht in de problemen brengen. Het bleef 1-0 en zo is Portugal de eerste winnaar van de Nations League.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws