Filip Dewinter: "Theo Francken is een putsch op Bart De Wever aan het voorbereiden" Politiek
Politiek

Filip Dewinter: "Theo Francken is een putsch op Bart De Wever aan het voorbereiden"

Filip Dewinter: "Theo Francken is een putsch op Bart De Wever aan het voorbereiden"

Volgens Theo Francken (N-VA) is Filip Dewinter binnen het Vlaams Belang een groot probleem om een samenwerking aan te gaan. Dewinter lacht dat weg.

“Filip Dewinter is een groot probleem, dat ga ik niet ontkennen”, zei Francken in De Zondag. “Zijn lijn is niet verzoenbaar met onze lijn. Altijd opnieuw over die islam beginnen, altijd opnieuw op die moslims kappen, dat is vermoeiend. Zijn plaat is grijsgedraaid."

“Het is een drogreden”, reageert Dewinter in Het Nieuwsblad. “Francken zoekt een stok om mee te slaan. Als ik het niet ben, zou het wel Dries Van Langenhove of Guy D’haeseleer zijn. Ik heb de indruk dat hij dit doet om zijn voorzitter stokken in de wielen te steken. Hij gebruikt zijn goede score in Vlaams-Brabant om een putsch op Bart De Wever voor te bereiden.”

“Ik heb al genoeg stappen opzijgezet”, zegt Dewinter. “Ik heb de jonge generatie alle kansen gegeven. Ik ben zelfs geen fractieleider meer in de Antwerpse gemeenteraad. Ik ben alleen nog verkozen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws