Aerts daagt Van Aert uit: "Ik had dat toch gedaan, hoor"

Aerts daagt Van Aert uit:
Woensdag 2 Januari 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

De suprematie van Wout Van Aert tijdens het Belgisch kampioenschap zou dit jaar wel eens doorbroken kunnen worden. Van Aert heeft alvast een grote uitdager: Toon Aerts.

Van Aert won dit seizoen nog maar twee crossen, terwijl Aerts er al vier won. Nooit was de kloof tussen beiden zo klein als dit jaar. “Dat zag je ook in Loenhout, waar Wout pas in de laatste meters in de spurt over mij komt", zegt Aerts in Het Nieuwsblad. "Dan ben je aan mekaar gewaagd. Net zoals in Diegem, waar ik hem er op het laatst nog kan afrijden. Ik moet momenteel niet veel onderdoen voor Wout. Zeker ten opzichte van de voorbije jaren ben ik dichter gekomen.”

Aerts steekt zijn ambities niet weg. Hij wordt de uitdager van Van Aert: “Ik ga alleszins voor de winst. Vraag is hoe Wout aan de start zal komen.” Van Aert besloot overigens om gisteren niet in Baal te starten. "In zijn plaats had ik toch in Baal gereden”, besluit Aerts. “Alleen al voor het vertrouwen. Nu, hij zal wel gezien hebben dat ik hier tweede werd. En ik ken Van Aert: die gaat de volgende dagen een strak trainingsschema volgen. Ook hij zal er staan op het BK.”

TAGS  I  Wout Van Aert  I  Toon Aerts  I  sport