Woensdag 2 Januari 2019 - 10:26   I   Foto: Twitter  I   door Redactie

Zes doden bij treinongeluk in Denemarken

Zes doden bij treinongeluk in Denemarken

Bij een treinongeval in Denemarken zijn zeker zes doden gevallen. Dat melden Deense media op basis van politiebronnen. De passagierstrein botste op een goederentrein. “Het gaat het om het ernstigste spoorongeval in Denemarken sinds 1988”, zo bericht persagentschap Ritzau.

Het ongeval gebeurde omstreeks 7.30 uur op de Grote Beltbrug, die de eilanden Funen en Seeland verbindt. Er vielen zes doden en zestien gewonden. In de trein zaten 131 passagiers. De politie adviseerde aan alle passagiers die aan boord van de trein waren contact op te nemen met hun geliefde en familie om te laten weten dat ze veilig zijn.

Afgelopen nacht was er een zware storm in Denemarken en Zweden. Mogelijk lag die aan de basis van het ongeval. Volgens bronnen kwamen verschillende onderdelen van de goederentrein los door de wind en reed de reizigerstrein daarop in.

UPDATE — 6 people killed in train accident on Storebaelt bridge linking Denmark's central islands of Zealand and Funen, Danish news agency Ritzau sayshttps://t.co/x06KPSs2RZ pic.twitter.com/4wSDiM05hx

— DAILY SABAH (@DailySabah) January 2, 2019

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Denemarken