Woensdag 12 Juni 2019 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Wout Van Aert verbaast met ongelooflijke prestatie: "Dit is straffer dan Van der Poel"

Wout Van Aert verbaast met ongelooflijke prestatie:

Wout van Aert verraste vriend en vijand door de tijdrit in de Dauphiné te winnen. Het Nieuwsblad spaart in zijn commentaar de superlatieven niet.

"Wat Wout van Aert in de buurt van Saint-Etienne uit de kuiten schudde, is mee bij het strafste wat u dit jaar al hebt gezien en nog zult zien", schrijft Het Nieuwsblad. "We wisten wel dat Van Aert zich de voorbije weken had toegelegd op het tijdrijden en wie Van Aert ’s winters door de modder zag klieven met zijn grote motor, wist dat de Kempenaar een goede tijdrit kon rijden. Hij had trouwens al eens Tony Martin geklopt in de proloog van de Ronde van België."

"Maar hier, met dit deelnemersveld, deze afstand en dit parcours… Neen, dat hield niemand voor mogelijk. En toch won Van Aert, met een straat voorsprong op Tejay van Garderen. En een nog grotere straat voorsprong op Tom Dumoulin, toch één van ’s werelds beste tijdrijders. Van Aert heeft na vier etappes in de Dauphiné een derde, tweede en nu dus ook eerste plaats op zijn conto bijgeschreven. Dat is simpelweg verbluffend."

"Deze dagzege is straffer dan de winst van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race. En ook die dag waren we al met verstomming geslagen. Maar hoe mooi de zege van Van der Poel die dag ook was, hij moest wel rekenen op een passieve slotkilometer van het duo Alaphilippe - Fuglsang. Van Aert had vanmiddag de hulp van niets of niemand en reed per kilometer meer dan een seconde sneller dan zijn eerste achtervolger", aldus de krant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout Van Aert  I  sport