Pommeline lijdt aan chronische ziekte Buitenland
Buitenland

Pommeline lijdt aan chronische ziekte

Pommeline lijdt aan chronische ziekte

Pommeline uit 'Temptation Island' heeft geen prettig eindejaar achter de rug. Ze had last van allerlei lichamelijke kwaaltjes. Intussen is duidelijk wat er aan de hand is.

"Al maanden heb ik last van m’n darmen", zegt Pommeline in TV-Familie. "Bovendien heb ik geen eetlust en vermager ik zienderogen. Ik voel me ook vaak down en zie er bleek uit. Helemaal niet prettig, dus. Ik voel dat er iets met mij aan de hand is. Maar ik kan er geen vat op krijgen."

Ze liet zich onderzoeken en nu is er duidelijkheid over wat er aan de hand is: Pommeline heeft een chronische ontsteking van de dikke darm. Colitis ulcerosa, zoals de ziekte heet, gaat gepaard met een verhoogd risico op darmkanker, en stress kan de ziekte verergeren.

De grootvader van Pommeline overleed aan darmkanker. Ze beseft nu dat ze zich regelmatig zal moeten laten onderzoeken. De symptonen van haar ziekte kunnen gaan van hevige buikkrampen tot een uitgeput gevoel en plotse opkomst van diarree. "Met medicijnen moet de ziekte onder controle te houden zijn. Binnenkort moet ik weer naar de specialist. Ik ben in goede handen", zegt Pommeline.

Foto: Instagram

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws