Koning Filip doet straffe onthulling over zijn grote trauma Royalty
Royalty

Koning Filip doet straffe onthulling over zijn grote trauma

Koning Filip doet straffe onthulling over zijn grote trauma

Koning Filip heeft een opmerkelijke onthulling gedaan. De 59-jarige koning had leerproblemen en moest zich door de middelbare school worstelen. Dik 40 jaar later is het nog steeds een trauma.

"In mijn jeugd kende ik veel problemen op school. Ik voelde me slecht behandeld. Het was niet gemakkelijk voor mij", citeert Het Nieuwsblad Filip.

"Er zijn verschillende vormen van intelligentie, en het schoolsysteem lijkt gemaakt voor uitsluitend één type. Maar sommige kinderen zijn pas op latere leeftijd klaar voor die aanpak. Ik denk dat dat mijn probleem was.”

"Uit anonieme getuigenissen van intimi was al gebleken dat Filip de leerstof nauwelijks verwerkt kreeg", schrijft Het Nieuwsblad daar nog over. "Hij zette zich nochtans hard in, alleszins harder dan zijn jongere broer Laurent, en volgde bijlessen. Koning Boudewijn, die geen voorkeursbehandeling voor zijn neefjes wilde, kreeg vaak opgesmukte rapporten onder ogen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws