Familie van jarige Michael Schumacher (50) geeft update over zijn situatie Sport
Sport

Familie van jarige Michael Schumacher (50) geeft update over zijn situatie

Familie van jarige Michael Schumacher (50) geeft update over zijn situatie

Michael Schumacher wordt op 3 januari 50 jaar. De voormalige Formule 1-legende is na zijn dramatisch ski-ongeval in december 2013 'in opperbeste handen'. Dat laat de familie weten via Facebook.

“We zijn verheugd dat we de 50ste verjaardag van Michael morgen kunnen vieren met jullie en bedanken jullie vanuit de grond van ons hart dat we dat samen kunnen doen. Als cadeau voor hem, jullie en ons heeft de Keep Fighting Foundation een virtueel museum gemaakt. De officiële Michael Schumacher is vanaf morgen beschikbaar, zodat we met z’n allen zijn successen kunnen vieren. De app is een nieuwe mijlpaal in onze poging om hem en jullie als fans recht te doen door te vieren wat hij heeft bereikt. We wensen jullie er veel plezier mee", meldt de familie.

“Jullie mogen ervan uitgaan dat hij in de opperbeste handen is en dat we alles doen wat menselijk mogelijk is om hem te helpen. We hopen op begrip voor het feit dat we Michaels wens volgen door een gevoelig onderwerp als zijn gezondheid privé te houden. Tegelijkertijd bedanken we jullie enorm voor jullie vriendschap en wensen jullie een gezond en gelukkig 2019.”

Schumacher belandde met zijn hoofd op een rots tijdens het skiën in december 2013. Dankzij het dragen van zijn helm bleef hij in leven, maar hij liep zware hersenschade op. Sinds 9 september 2014 verblijft de zevenvoudige wereldkampioen op zijn landgoed in Gland, een domein met een privéstrand in Genève. Zijn vrouw Corinna laat er een klein ziekenhuis bouwen ter waarde van 12 miljoen euro. Een team van artsen en therapeuten verzorgen hem er 24 uur op 24.

Wellicht bevindt Michael Schumacher zich ofwel in een vegetatieve toestand, ofwel lijdt hij aan geheugenverlies en is hij niet in staat tot communicatie. Het meeste van zijn dagen brengt hij in een ziekenbed of rolstoel door.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws