Vrijdag 14 Juni 2019 - 15:03   I   Foto: Pixabay  I   Bron: KMI  I   door Redactie

Opgepast: Er komt opnieuw zeer veel regen op ons af

Opgepast: Er komt opnieuw zeer veel regen op ons af

Komende nacht komen er opnieuw intense buien onze richting uit. Op sommige plaatsen kunnen grote hoeveelheden neerslag vallen. Er is wateroverlast mogelijk en vanaf middernacht geldt code geel in heel het land.

Vanavond wordt de (hoge) bewolking dikker. De kans op een bui of onweer stijgt in het oosten en zuidoosten van het land. In de tweede helft van de nacht wordt het overal zwaarbewolkt met regen of verspreide buien.

Soms kunnen de buien fel zijn en plaatselijk kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Ook kan het plaatselijk tot een onweer komen. De minima schommelen tussen 12 en 16 graden bij een zwak tot matige wind uit veranderlijke of noordelijke richtingen.

Zaterdagochtend verlaat de actieve neerslagzone ons land richting Nederland. Hierachter krijgen we een wisselende bewolking, met zon en wolkenvelden. Lokaal kunnen er nog buien vallen, vooral in het noorden en noordoosten van het land. Elders wordt het overwegend droog. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een meestal matige wind uit zuidwest tot west. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KMI  I  n365