Maandag 17 Juni 2019 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Sven Nys velt oordeel over Van Aert en Evenepoel: "Wat hij doet, staat nog hoger aangeschreven"

Ook Sven Nys kan er niet om heen: met Remco Evenepoel en Wout Van Aert hebben we twee Belgische wielerfenomenen. We worden verwend als Belgische wielerfans.

Sven Nys velt oordeel over Van Aert en Evenepoel:

"Het is moeilijk om tussen die twee mannen te kiezen", geeft Nys toe bij Radio 1. Van Aert presteert wel al op World Tour-niveau. "Dus staat dat misschien wel wat hoger aangeschreven", aldus Nys.

"Ik denk dat de tijdrit Wout het beste ligt. Van nature is Wout iemand die heel lang hoge wattages kan trappen. Een massasprint is een ander verhaal, want in zijn team zal hij vooral Groenewegen moeten piloteren. De echte punch van een Groenewegen heeft hij niet, maar Wout kan met zijn kracht en positionering wel een sprint winnen", zegt Nys.

"Wat Evenepoel in ons land doet - ook tegen WorldTour-renners, zoals een Tim Wellens - is ook indrukwekkend. Op termijn wordt Remco een ronderenner voor het hoogste niveau, daar ben ik quasi zeker van. Met jeugdige renners als Evenepoel en Van Aert ziet de toekomst van het Belgische wielrennen er in elk geval heel goed uit."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sven Nys  I  Wout van Aert  I  Remco Evenepoel  I  sport