Maandag 17 Juni 2019 - 11:35   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Tom Boonen geeft Wout Van Aert wijze raad voor de Tour: "Dat moet je doen"

Tom Boonen geeft Wout Van Aert wijze raad voor de Tour:

Ook Tom Boonen heeft de uitstekende prestaties van Wout Van Aert opgemerkt in de Dauphiné. Hij geeft zijn streekgenoot ook al tips voor de Tour die er straks aankomt.

"Ondertussen bléven de Belgische successen maar komen in de Dauphiné. Niet evident. Renners in topconditie knokken er op leven en dood voor de dure selectietickets voor de Tour. Wat maakt dat er op sommige dagen harder wordt gereden dan in de Ronde van Frankrijk zelf. Als je dáár dan kan winnen... Van Aert deed het godbetert tot twee keer toe!", aldus Boonen in Het Laatste Nieuws.

"Twee prestaties van formaat. Een tijdrit liegt nooit. Als je dan 's anderendaags ook nog eens een massaspurt naar je hand kan zetten, ben je gewoon goed. Wout heeft niet alleen zichzelf verbaasd. Ook mij. Dit belooft voor zijn eerste Tour. Van Aert is een beetje een Van Avermaet-type. Sterk, snel, grote motor. Renner met overlevingsinstinct in etappes van zwaarder kaliber en dus perfect in staat om op het einde van zo'n dag toe te slaan. Ook op hellende aankomststroken."

"En vooral: met voldoende reserves om dat dagenlang vol te houden. Hij mag dus met ambitie naar Frankrijk. Wijze raad, Wout: pik er drie, vier ritten uit en probeer er eentje van te winnen. En laat je voor de rest niet te veel meeslepen in schaduwgevechten voor allerhande klassementen. Sparen wanneer het kan, uitpakken als het moet."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Boonen  I  Wout Van Aert  I  sport