Maandag 17 Juni 2019 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

'De Kleedkamer' is terug met onder meer Johan Bruyneel: "Hij heeft écht diep gezeten"

Er komt een uniek tweeluik van 'De Kleedkamer', speciaal voor de verjaardag die Eddy Merckx viert. Het is exact 50 jaar geleden dat hij zijn eerste Tour won. De eerste aflevering van 'De Kleedkamer' is vanavond te zien op Canvas.

'De Kleedkamer' is terug met onder meer Johan Bruyneel:

Ruben Van Gucht heeft voor deze speciale editie straffe gasten weten te strikken. "Voor de eerste aflevering zijn we met vier Belgische ploegleiders - Dirk Demol, Johan Bruyneel, Rudy Pevenage en José De Cauwer - die met één van hun renners de Ronde wonnen, naar de beroemde wielerbaan La Cipale getrokken", zegt de presentator in Het Laatste Nieuws.

Vooral de aanwezigheid van Johan Bruyneel is opmerkelijk, want hij bleef uit de schijnwerpers sinds het uitbreken van de zaak rond Lance Armstrong. "Klopt. De voorbije jaren kon niemand hem overhalen zijn verhaal te doen voor de camera", zegt Van Gucht. "Maar ik ben een geduldige programmamaker. Ik bijt me graag vast en blijf dan beleefd, maar consequent aandringen. Met Bruyneel is het gelukt. Hij getuigt voor het eerst sinds zijn schorsing, nu al vier jaar geleden."

"Hij is inmiddels voor het leven verbannen van de koers. Ook privé heeft hij een zware prijs betaald. Hij heeft écht diep gezeten. Ik kan en wil hem nu niet uit de wind zetten, want wat gebeurd is, is gebeurd. Maar de privégevolgen waren niet mis. Een vechtscheiding, waarin de kinderen ook een rol speelden. Zijn moeder, die in die periode kanker krijgt. Gemeden door God en klein Pierke."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Johan Bruyneel  I  sport