Maandag 17 Juni 2019 - 09:35   I   door Redactie

Malinovskyi haalt zwaar uit naar KRC Genk: "Ik voel me verraden"

Ruslan Malinovskyi is woest op KRC Genk. De Oekraïner heeft een aanbieding van Atalanta op zak, maar het Genkse bestuur houdt voorlopig het been stijf. Genk wil 20 miljoen euro voor Malinovskyi, de speler vindt dat veel te veel.

Malinovskyi haalt zwaar uit naar KRC Genk:

“Ik weet dat er bij Genk een bod van Atalanta op tafel ligt, maar dat ze bij Genk niet van plan zijn om erover te onderhandelen, ook al is het bod hoger dan wat ze vorig jaar aan een Spaanse club vroegen”, vertelt een fel ontgoochelde Malinovskyi aan Het Nieuwsblad. “Genk liet me het voorbije jaar niet gaan, maar beloofde me dat ze mij deze zomer niet zouden tegenhouden als ik zou willen vertrekken."

"Daarom voel ik me bedrogen. Vorige zomer vroeg Genk me om te blijven en de club te helpen in de race naar de titel. Ik aanvaardde dat, omdat ze hun woord gaven. In de winter kon ik naar AS Roma, maar ik kon daar niet naartoe gaan, omdat ik zelf mijn woord had gegeven, ik zou de club helpen kampioen te worden. Nu ik hoor dat Genk me niet wil laten gaan en een enorme prijs vraagt, voel ik me verraden.”

"Ik wou op een goede manier vertrekken, maar Genk wil dit blijkbaar niet"

“Ik wou op een goeie manier vertrekken, door de club en de fans voor drie geweldige jaren te bedanken, maar Genk wil dit blijkbaar niet”, gaat Malinovskyi verder. “Ik ben 26 jaar, ik wil op een hoger niveau spelen en ik denk niet dat de fans me dat kwalijk nemen. Ik vraag Genk gewoon om hun beloftes na te komen en me voor een redelijke prijs laten gaan. Niet gratis, hè. Maar een bod waarbij ze tot 15 miljoen kunnen krijgen is meer dan correct in mijn ogen."

"20 miljoen, hetgeen zij vragen, is niet oké en niet eerlijk. Ik heb drie jaar lang gevochten voor Genk en was zeker dat ik deze zomer door de grote poort zou kunnen vertrekken, en nu voel ik me vooral naïef. Ik klink misschien emotioneel, maar ik voel me hopeloos en ik zie mezelf niet meer voor Genk voetballen. Ik kan echt niet blijven na alles wat er gebeurd is.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  Atalanta  I  sport  I  voetbal