Jan Jambon: "Ik sta nog steeds achter alle stappen die we als partij gezet hebben" Politiek
Politiek

Jan Jambon: "Ik sta nog steeds achter alle stappen die we als partij gezet hebben"

Jan Jambon: "Ik sta nog steeds achter alle stappen die we als partij gezet hebben"

Jan Jambon is nu even voltijds burgemeester van Brasschaat. Als het van hem afhangt, zal dat echter niet voor zo lang zijn. De N-VA'er wil graag weer minister worden.

“Het was inderdaad best een woelige periode”, grijnst Jan Jambon in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Maar ik sta nog altijd achter alle stappen die we als partij hebben gezet. Toen we het volledige migratiepact bestudeerden, konden we ons daar absoluut niet in vinden. Je kan moeilijk zeggen: dat is goed, dat minder maar we doen het er voor. Neen, dan is het alles of niets. Natuurlijk weet je op zo’n moment: straks, morgen of overmorgen kan het wel eens afgelopen zijn. Daar hou je uiteraard rekening mee. Heeft het mij als mens geraakt ? Ja. Misschien ben ik wel wat jaren ouder geworden (lacht). Maar ik zat vooral in met de medewerkers. Veel van hen hebben wel een vangnet, maar anderen hebben dat niet, al gaan ze volgens mij op de jobmarkt wel hun gading vinden."

Verkiezingen komen er straks al aan. Dan krijgt Jambon een belangrijke plaats op de lijst. "Als ik de kans krijg, dan zal ik opnieuw het ambt van minister opnemen. En liefst weer Binnenlandse Zaken en Veiligheid ja. Ik ben een partijsoldaat. Als ze me vragen, dan ga ik. Is het niet als minister, dan toch zeker als parlementslid, want in geen geval zeg ik de nationale politiek vaarwel. Ik ben met hart en ziel verbonden aan Brasschaat, maar die combinatie als parlementslid en Brasschaat is perfect mogelijk. Het is zelfs een meerwaarde om toch die rechtstreekse binding met Brussel te hebben.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws