Gwendolyn Rutten roept Bart De Wever op het matje: "Wat is dat met Vlaams Belang?" Politiek
Politiek

Gwendolyn Rutten roept Bart De Wever op het matje: "Wat is dat met Vlaams Belang?"

Gwendolyn Rutten roept Bart De Wever op het matje: "Wat is dat met Vlaams Belang?"

Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open Vld, vraagt dat formateur Bart De Wever van de Vlaamse regering klare wijn schenkt over zijn gesprekken met Vlaams Belang. Afgelopen zaterdag hadden N-VA en Vlaams Belang een drie uur durend gesprek over de eventuele vorming van een Vlaamse regering.

Open Vld herhaalt dat het niet wil regeren met het Vlaams Belang. "Een partij waarvan de mens- en maatschappijvisie haaks staan op die van ons, die pleit voor separatisme, de Europese samenwerking fundamenteel in vraag stelt en dat bovendien doet met politici die de grenzen van het menselijk en politiek fatsoen regelmatig overschrijden, kan nooit een partner zijn van een liberale partij. Niet binnen en niet buiten de regering", klinkt het.

“We vragen van de formateur dat hij klare wijn schenkt over zijn gesprekken met het Vlaams Belang”, zegt voorzitter Gwendolyn Rutten. “Deze preformatie is geen vrijblijvende biechtstoelprocedure maar moet wat ons betreft leiden tot de vorming van een stabiele en volwaardige meerderheid voor Vlaanderen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws