Maandag 17 Juni 2019 - 15:34   I   Foto: Photonews  I   Bron: Belga  I   door Redactie

Gwendolyn Rutten roept Bart De Wever op het matje: "Wat is dat met Vlaams Belang?"

Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open Vld, vraagt dat formateur Bart De Wever van de Vlaamse regering klare wijn schenkt over zijn gesprekken met Vlaams Belang. Afgelopen zaterdag hadden N-VA en Vlaams Belang een drie uur durend gesprek over de eventuele vorming van een Vlaamse regering.

Gwendolyn Rutten roept Bart De Wever op het matje:

Open Vld herhaalt dat het niet wil regeren met het Vlaams Belang. "Een partij waarvan de mens- en maatschappijvisie haaks staan op die van ons, die pleit voor separatisme, de Europese samenwerking fundamenteel in vraag stelt en dat bovendien doet met politici die de grenzen van het menselijk en politiek fatsoen regelmatig overschrijden, kan nooit een partner zijn van een liberale partij. Niet binnen en niet buiten de regering", klinkt het.

“We vragen van de formateur dat hij klare wijn schenkt over zijn gesprekken met het Vlaams Belang”, zegt voorzitter Gwendolyn Rutten. “Deze preformatie is geen vrijblijvende biechtstoelprocedure maar moet wat ons betreft leiden tot de vorming van een stabiele en volwaardige meerderheid voor Vlaanderen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Gwendolyn Rutten  I  Bart De Wever  I  n365