Woensdag 19 Juni 2019 - 11:30   I   door Redactie

'Thomas Buffel broedt op verrassende comeback in Jupiler Pro League'

Thomas Buffel (38) hield het aan het einde van het voorbije seizoen voor bekeken als profvoetballer. Na een passage van één seizoen bij Zulte Waregem hing hij zijn voetbalschoenen aan de haak. Maar is die beslissing wel definitief?

'Thomas Buffel broedt op verrassende comeback in Jupiler Pro League'

Het Belang van Limburg linkte Buffel vorige week aan 1B-club Lommel, waar Buffel nog een jaar speler zou kunnen zijn. Ook volgens Sport/Voetbalmagazine is het pensioen van Buffel overigens nog niet definitief. Het weekblad vindt dat Buffel ruimte laat voor een comeback.

Zelf dribbelt Buffel als in zijn hoogdagen om vragen omtrent zijn toekomst heen. "Een comeback? In de tuin met de kinderen (lacht). Ze zijn intussen 5,5 jaar en aangesloten bij Hades Hasselt. Ik kocht twee doeltjes en nu er wat meer tijd voor is, geniet ik ervan om thuis met hen te voetballen. En zij vragen natuurlijk niets liever."

"You never know. Er is al wel door clubs gepolst"

"Het liefst wil je nooit stoppen met profvoetbal, omdat het je passie is. You never know. En er is inderdaad al wel door clubs gepolst, maar een comeback is niet aan de orde. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik als nieuwe job wil gaan doen", voegt Buffel er in Sport/Voetbalmagazine nog aan toe.

"Ook omdat ik het gevoel heb dat het offer not to refuse nog niet op tafel ligt, denk ik dat het beter is om nu eerst tijd te maken om dingen die zijn blijven liggen in orde te brengen en voorrang te geven aan quality time voor mijn kids en mijn vriendin. Misschien zal het daarna makkelijker zijn om na te denken over welke kant ik op wil. Ik ben 38 en bekijk het voetbal al enkele jaren door de bril van een trainer, maar ook een rol in het sportief management van een club spreekt mij aan."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  Zulte Waregem  I  Cercle Brugge  I  voetbal  I  sport