Cancellara over Van Aert en Van der Poel: "Dat moet gedaan zijn" Sport
Sport

Cancellara over Van Aert en Van der Poel: "Dat moet gedaan zijn"

Cancellara over Van Aert en Van der Poel: "Dat moet gedaan zijn"

Fabian Cancellara is onder de indruk van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Vooral ook de combinatie met het veldrijden vindt de Zwitser uniek.

"Die twee doen iets wat niet logisch is”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Veldrijden en wegwielrennen combineren, eigenlijk geloof ik daar niet in. Mijn visie is: doe één ding en doe dat goed. Maar zij doen twee dingen goed. Van zesdaagses ben ik het zeker: dat helpt een wegrenner niet. Van veld­rijden weet ik het niet meer, misschien zijn die trainingen toch niet zo slecht. Ik zou zeggen: laat ze allebei nog een jaartje crossen, maar dan moet het ­gedaan zijn.”

“Ik zou dat beu worden, zo elke week winnen", vervolgt Cancellara. "Ik vind het knap hoe zij zich elk weekend kunnen opladen. In de regen, in de kou, de sneeuw, de modder, met 10.000 zatte supporters, al die worsten... Verbazend. Misschien is plezier hun geheim. Toen ik net prof was bij Mapei was het ook altijd fun met de ­jonge gasten: dat gaf enorm veel energie. Met ouder worden raak je dat een beetje kwijt. Kijk naar Peter (Sagan, red.). ‘Hij heeft geen goed seizoen’, ­zeggen de mensen, maar bekijk zijn ­situatie eens. Hij verdient veel geld, de hele ploeg draait rond hem, hij staat ­onder een enorme druk. Koersen is niet meer alleen fun voor hem.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws