Donderdag 3 Januari 2019 - 14:05   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Trump: "Ik geef er geen moer om wat ze in Europa denken: ze moeten betalen"

Trump:

Donald Trump zou in elk Europees land de baas kunnen zijn. Dat verkondigde hij op het commentaarstuk van senator Mitt Romney.

Romney was hard in zijn commentaarstuk voor Trump. De gewezen Republikeinse presidentskandidaat, en dus partijgenoot van Trump, schreef dat Trump “het karakter niet heeft om president te zijn”. Het heeft Trump toch geraakt, want hij kwam erop terug tijdens een persconferentie.

Zo haalde Trump onder meer het stuk aan waarin Romney stelde dat Trump niet gewaardeerd wordt in Europa. “In Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Zweden geloofde in 2016 volgens een peiling nog 84 procent van de mensen dat Trump op wereldvlak de juiste zaken zou doen. Een jaar later was dat nog 16 procent", zei hij.

Trump doet dat af als onzin. “Mijn relatie met de Europese leiders is heel goed. Ik zou de meest populaire persoon in Europa kunnen zijn. Ik zou elke job er kunnen krijgen als ik die wilde. Maar ik wil dat niet. Ik wil dat mensen ons eerlijk behandelen, en dat doen ze niet. Populair zijn in Europa is niet mijn doel. Ik wil dat Europa betaalt. Ik geef er geen moer om. Ik ben niet verkozen door de Europeanen, maar door de Amerikaanse belastingbetaler.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Donald Trump