Vrijdag 21 Juni 2019 - 16:30   I   door Redactie

'Mechelen legt nieuwe bom onder het Belgische voetbal en Jupiler Pro League'

'Mechelen legt nieuwe bom onder het Belgische voetbal en Jupiler Pro League'

Tal van eersteklassers zijn ondertussen aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Toch is het nog niet helemaal duidelijk welke ploegen volgend seizoen in de Jupiler Pro League zullen spelen.

Zo heeft KV Mechelen een nieuwe bom onder het Belgische voetbal en de Jupiler Pro League gelegd. De club legt zich niet neer bij de terugzetting naar 1B en zal er alles aan doen om alsnog in 1A aan te treden.

Eerder deze week werd Herman Huygens, voorzitter bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) gewraakt en van het onderzoek gehaald. Het wrakingsverzoek was afkomstig van de supporters van KV Mechelen. En daarmee hebben ze iets in gang gezet.

Wie wil en kán Operatie Zero behandelen?

Nu moet ook Huygens' opvolger Philippe Verbiest een stap opzij zetten. De advocaat van spelersmakelaar Walter Mortelmans diende een wrakingsverzoek in omdat Verbiest lid is van de antidopingcommissie van de UEFA, een belanghebbende partij. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

"Verbiest nam vrijwel meteen afstand van het voorzitterschap. Het BAS moet nu een nieuwe voorzitter zoeken die het beroep van onder andere KV Mechelen in Operatie Zero wil en vooral kán behandelen. In principe moet die alle partijen opnieuw horen om het verloop van de procedure vast te leggen. Of de opgelegde kalender met zitting op 25 juni behouden kan blijven, is dus een vraagteken", schrijft de krant nog.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal