Vrijdag 21 Juni 2019 - 20:00   I   Foto: Facebook  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Dood van Brent (20) na aanrijding met trein zorgt voor grote woede: "Dit is niet te geloven voor ons"

Brent Van Eylen, een 20-jarige jongeman uit Aarschot, stierf bij een aanrijding met een trein. De familie van Brent is bijzonder zwaar aangeslagen.

Dood van Brent (20) na aanrijding met trein zorgt voor grote woede:

“Een geweldige kerel”, klinkt het unaniem bij vrienden en familie in Het Nieuwsblad. “Een jongen die altijd voor iedereen klaarstond. Een keigoeie gast. Dat bewijst ook het feit dat er vandaag al zo veel vrienden naar de overweg kwamen omdat ze dit drama niet kunnen vatten.”

Brent was donderdagavond met een vriend (21) en zijn vriendin (18) onderweg in zijn Volkswagen Polo. Bij het oversteken van een spoorwegovergang in Aarschot werd hij gegrepen door een trein en honderd meter meegesleurd met de trein. Voor Brent kwam alle hulp te laat. De twee passagiers kwamen er vanaf met lichte verwondingen.

“Er waren al wekenlang problemen met die overweg”, zegt Kurt De Cremer, de stiefvader van Brent. “Ze hadden die gewoon moeten afsluiten. Infrabel heeft altijd de mond vol over acties rond spoorlopers. Maar ze slagen er niet eens in om hun eigen technische werk deftig op te volgen. Dit is niet te geloven voor ons. We zijn onze jongen kwijt.” De slagboom was niet gesloten en de witte lichten werkten gewoon. Volgens Infabrel zou het om een fout van een medewerker gaan en dus niet om een technische fout.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Brent Van Eylen  I  n365