Zaterdag 22 Juni 2019 - 12:00   I   Foto: VTM  I   Bron: Hallo  I   door Redactie

Kürt Rogiers over 'Familie': "Mensen weten dat niet, maar het is zo zwaar"

Kürt Rogiers benadrukt dat de opnames bij 'Familie' niet onderschat moeten worden. Dat is zeer zwaar, zo zegt de acteur die de rol van Lars speelt in 'Hallo'.

Kürt Rogiers over 'Familie':

"Mensen weten niet dat wij bezig zijn met scènes uit makkelijk 60 afleveringen. Er zijn lezingen van nieuwe scenario's, opnames van scènes, én je zit ook nog met restscènes. Dat zijn scènes die door omstandigheden zijn blijven liggen en later dienen ingehaald te worden. Maar ça va: de meeste scènes beslaan anderhalf blad en slechts een viertal replieken. Al kan dat oplopen naar tien bij een grotere scène", zegt Kürt.

"Mijn aandeel in 'Familie' blijft groot, terwijl soap de zwaarste stiel uit de showbizz is. We hebben 35 minuten om een scène op te nemen. Een theateracteur zou gek worden als die dat hoort. Tegelijk blijf ik het een interessant genre vinden, omdat je snel moet pieken. In het verleden speelde ik in andere series, en daar ligt het tempo veel lager. Soms moet je zelfs een scène vijftien keer opnieuw doen. Dan begin ik al te voelen dat de scherpte van het begin aan het verdwijnen is. Het zegt misschien iets over het soort acteur dat ik ben.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kürt Rogiers  I  n365  I  showbizz  I  Familie