Kompany: "Pas toen wist Guardiola dat ik naar Anderlecht zou verhuizen" Sport
Sport

Kompany: "Pas toen wist Guardiola dat ik naar Anderlecht zou verhuizen"

Kompany: "Pas toen wist Guardiola dat ik naar Anderlecht zou verhuizen"

Vincent Kompany heeft voor het eerst gesproken als speler-coach van Anderlecht. Hij vertelt dat hij Manchester City ook pas heel laat had ingelicht over zijn keuze.

“Ik ben ongelooflijk blij en fier dat ik mag beginnen voor deze club. Anderlecht is speciaal voor mij. Dit is niet alleen een verhaal van opportuniteit, maar ook een keuze van het hart. De taak is heel zwaar, maar ik kijk er echt naar uit. Ik heb er goesting in. Ik kijk anders naar voetbal, helemaal anders. Ik kan nu een stempel drukken met een heleboel jonge, talentvolle spelers. Om deze reden ben ik uitermate fier om hier te zijn", zegt Kompany.

“Of de Rode Duivels op de hoogte waren? Niemand was op de hoogte. Dat was ook de beste manier om het te doen. Ik heb ook pas heel laat met Manchester City gecommuniceerd. De dag voor de finale tegen Watford ben ik bij Pep Guardiola binnengestapt en aangekondigd dat het mijn laatste wedstrijd zou worden. Ik wou hem ook bedanken voor alles wat ik van hem heb kunnen leren. Het was vrij emotioneel, maar wel het juiste moment."

Populair

Laatste nieuws