Woensdag 26 Juni 2019 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Extreem ontgoochelde Philippe Gilbert haalt uit na niet-selectie: "Dit gaat zeker meespelen"

Philippe Gilbert heeft gereageerd op de beslissing van zijn team Deceuninck-Quick.Step om hem niet op te nemen in de selectie voor de Ronde van Frankrijk. Daar had Gilbert wel op gerekend. De start is immers in Brussel.

Extreem ontgoochelde Philippe Gilbert haalt uit na niet-selectie:

“De ontgoocheling is erg groot", zegt Gilbert aan Het Laatste Nieuws. "Ik heb hard gewerkt om de Tour te kunnen rijden. Ik wilde erg graag deze Tour rijden. Omdat hij in Brussel start. En omdat ik vorig jaar moest opgeven na een valpartij. Het is een ontgoocheling en een verrassing. Ik had het echt niet verwacht. Ik kan er niks aan doen, ik moet er nu mee leven."

"Is dat erg? Wellicht. Maar ik denk dat mijn vriend Chris Froome nu veel grotere problemen heeft. Ik zit dan toch liever in mijn situatie dan die van hem. Je moet positief blijven in het leven vind ik. Een deel van mij is het met de beslissing niet eens. Maar ik zal ermee leven.”

“Dat is mij niet uitgelegd. Het is blijkbaar een sportieve beslissing. Om een beslissing te kunnen analyseren, moet je ze in de eerste plaats begrijpen. En ik kan ze onmogelijk begrijpen. Maar ze is genomen."

De kans dat hij nog bij Deceuninck-Quick.Step blijft, wordt heel klein. “Dat kan ik nu niet zeggen. Ik ben einde contract. In de komende weken zal duidelijk worden wat ik ga doen. Dit zal zeker meespelen in mijn beslissing. Dat is logisch."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Philippe Gilbert  I  sport