-->

Mannen opnieuw voor gesloten deur aan Klein Kasteeltje: "Dit dreigt te ontsporen"

Mannen opnieuw voor gesloten deur aan Klein Kasteeltje:
Woensdag 12 December 2018 - 15:01   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Gisteren mochten voor het eerst alleenstaande mannen in het Klein Kasteeltje. Vandaag staan ze echter al terug voor een gesloten deur. De groeivrede groeit bij de mannen. Er werd meteen een korte sit-in gehouden.

Vrouwen en kinderen krijgen voorrang aan het Fedasil in het Klein Kasteeltje. Daarna ging de poort weer dicht, tot grote verbazing van de aanwezige mannen. De hulpverleners ter plekke waren verontwaardigd en spraken van een  “schande” en “een voortzetting van het beleid van Theo Francken.” 

Maandag werden volgens de bevoegde minister Maggie De Block 110 aanmledingen verricht. Ook gisteren lagen de aanmeldingen hoger dan de quota die Theo Francken had ingevoerd (50). 

“Ik denk dat de beslissing van vandaag afhankelijk is van het aantal plaatsen die beschikbaar zijn in de opvangcentra. Gisteren en eergisteren waren er nu eenmaal veel meer aanmeldingen”, stelt Mehdi Kassou van het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen.

Bij de mannen groeit de frustratie. “Binnenkort wordt de limiet van het draaglijke bereikt. Het zou wel eens kunnen ontsporen als ze vrijdag plots horen dat ze opnieuw het weekend bij -2 graden op straat moeten doorbrengen”, aldus Kassou.

TAGS  I  Klein Kasteeltje  I  Theo Francken