Vrijdag 28 Juni 2019 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Tom Boonen: "Daarom heeft Lefevere Gilbert niet geselecteerd"

Tom Boonen:

Tom Boonen heeft begrip voor het feit dat Patrick Lefevere Philippe Gilbert niet meeneemt naar de Tour. Dat zegt hij in een gesprek met Het Laatste Nieuws. Het nieuws sloeg nochtans in als een bom.

"Philippe was vragende partij om de Tour te rijden, maar de ploeg heeft duidelijk een andere keuze gemaakt", zo vertelt Boonen. "Ze hebben gekozen voor een uitgebalanceerde ploeg, en Gilbert heeft het moeten afleggen tegen zijn jongere collega’s. De sportieve staf kiest voor renners die goed zijn in tijdrijden - want ze willen de ploegentijdrit winnen - én die het gewoon zijn om in dienst te rijden."

"Niet dat Gilbert dat niet kan of wil doen, maar voor renners als Lampaert en Asgreen hoort dat toch vaker bij hun opdracht. Zij zijn het gewend om met een afgelijnde taak op pad te gaan. Philippe is een ander type, hij heeft een ander verleden ook. Na twee of drie dagen zal hij toch weer beginnen uitkijken naar een kansje om zelf een rit te winnen. Maar dat is moeilijk als je al met drie andere kopmannen start. Ik vind dit een moedige en logische keuze. Als je voor duidelijke kopmannen kiest, moet je ook duidelijke helpers selecteren.”

“Voor Philippe zal dit een streep door de rekening zijn. Hij is einde contract en kan niet van de aandacht van de Tour genieten. Hij wil graag nog twee jaar doorgaan, maar dat is altijd een struikelblok voor iemand van zijn leeftijd. Renners die de 35 gepasseerd zijn, laten ze niet snel een contract van twee jaar tekenen. Een goeie Tour had een belangrijk argument kunnen zijn, het had mensen kunnen overtuigen. Nu gaat het omgekeerde gebeuren: Gilbert gaat helemaal uit beeld verdwijnen. Als je niet meedoet aan de Tour, word je een beetje vergeten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Boonen  I  Patrick Lefevere  I  sport