Vrijdag 4 Januari 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Whatsapp heeft zeer slecht nieuws voor tal van gebruikers

Whatsapp heeft zeer slecht nieuws voor tal van gebruikers

Het nieuwe jaar is slecht begonnen voor duizenden gebruikers van berichtendienst WhatsApp. Op toestellen met oudere besturingssystemen en bepaalde oudere toestellen zullen niet meer alle functionaliteiten van de app beschikbaar zijn.

"Toen we met WhatsApp begonnen in 2009, gebruikten mensen hun mobiele toestellen helemaal anders dan vandaag”, staat te lezen in een blogbericht van het bedrijf. "De App Store was nog maar een paar maanden oud en 70 procent van alle verkochte smartphones waren van het merk Blackberry en Nokia. Mobiele besturingssystemen door Google, Apple en Microsoft - die vandaag 99,5 procent van alle toestellen gebruiken - stonden op minder dan 25 procent van de toestellen.”

De situatie is nu erg veranderd. Daarom heeft Whatsapp besloten om niet meer de mankracht te steken in het updaten van de app op alle toestellen en besturingssystemen. Zo kan je de app niet meer gebruiken op de  Nokia S40-reeks. Vanaf 1 februari 2020 worden versies van Android - ouder dan versie 2.3.7 - en iOS - 7 en ouder - niet meer ondersteund.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Whatsapp