Vrijdag 4 Januari 2019 - 19:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Vlaams Belang wil migratiestop van 10 jaar en onafhankelijk Vlaanderen

Vlaams Belang wil migratiestop van 10 jaar en onafhankelijk Vlaanderen

Het Vlaams Belang stelt een migratiestop van gedurende minstens tien jaar voor. Het is de grote blikvanger van de precampagne die de partij lanceert in de aanloop naar de verkiezingen eind mei.

Als slogan bij de campagne kiest Vlaams Belang voor “Bescherm onze mensen”. De partij schuift drie pijlers naar voren: de bescherming van onze grenzen, de bescherming van Vlaanderen en de bescherming van onze welvaart. Vlaams Belang zet daar telkens het verschil met N-VA bij.

Terwijl N-VA nog wel migratie wil toelaten, gaat Vlaams Belang voor een totale migratiestop. “On a déjà donné”, aldus Van Grieken. “Je kan geen problemen oplossen door het probleem nog groter te maken”. Die periode van tien jaar moet dienen om het “Vlaanderen van morgen” op te bouwen. Tegelijkertijd moeten de "rotte appels" eruit. Volgens voorzitter Tom Van Grieken zijn dat “diegenen die Molenbeek op stelten hebben gezet, die een extreme vorm van de islam proberen op te leggen en die willen profiteren van de sociale zekerheid”.

Vlaamse onafhankelijkheid

Daarnaast wil Vlaams Belang Vlaamse onafhankelijkheid en geen nieuwe staatshervorming. “Het streven naar Vlaamse onafhankelijkheid blijft onze prioriteit”, zegt Kamerlid Barbara Pas. Daarbij wordt weer uitgehaald naar N-VA. “Nooit eerder had een Vlaams-nationalistische partij zoveel macht als in 2014, maar de Vlaming heeft er niets voor teruggekregen”, vindt Pas. “De participatiestrategie van N-VA heeft gefaald, ze heeft de legitimiteit van het Belgisch niveau enkel versterkt en het draagvlak voor Vlaamse onafhankelijkheid volledig weggeslagen”.

TAGS  I  Vlaams Belang  I  Tom Van Grieken  I  Barbara Pas