Vrijdag 5 Juli 2019 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Michel Wuyts doet oproep over Wout van Aert in de Tour: "Ik smeek hen"

Michel Wuyts doet oproep over Wout van Aert in de Tour:

Wat mogen we van de Belgen verwachten in de Tour? Michel Wuyts blikt alvast vooruit. Er staan zaterdag 21 Belgen aan de start van de Ronde van Frankrijk.

"Er zijn heel wat Belgen die een hele of halve vrije rol krijgen. Wat dat betreft doen we het beduidend beter dan de voorbije jaren", merkt Wuyts op bij Sporza.

"Ik denk dan bijvoorbeeld aan een Dylan Teuns, over wie weinig gesproken wordt, maar die toch enkele finales krijgt die hem zullen liggen. Daarnaast zijn er Serge Pauwels en Greg Van Avermaet bij CCC en Benoot, Wellens en uiteraard De Gendt bij Lotto-Soudal. Die laatste krijgt toch 5 à 6 kansen om mee te gaan in een ontsnapping", aldus Wuyts.

"Dan is er ook nog een Wout van Aert, waarvan ik hoop dat hij niet zuiver zal moeten knechten voor Groenewegen en Kruijswijk. Er is een reeks aankomsten met pittige finales, dus ik smeek Jumbo-Visma dat hij daar zijn vrije gang mag gaan."

Wanneer kunnen de Belgen toeslaan? "In de 3e rit zitten er al wat heuveltjes in de finale en ook in rit 5, aan de poorten van de Vogezen, zie ik geen grote groep naar de finish trekken. Van Avermaet weet dat en daarom heeft hij die ritten ook verkend."

"Er zijn veel finales die uitnodigen tot ondernemen. Daar zijn de Belgen kloek in, dan zijn we op ons best. Als we blijven zitten tot de sprint, moeten we in de pas lopen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  sport  I  Michel Wuyts