Zaterdag 6 Juli 2019 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Humo  I   door Redactie

Roel Vanderstukken dankt zijn leven aan zijn vrouw Anne-Sophie: "Als ik hem liet doen, was het fataal afgelopen"

Roel Vanderstukken dankt zijn leven aan zijn vrouw Anne-Sophie:

Roel Vanderstukken heeft heel wat te danken aan zijn vrouw Anne-Sophie Balsing. Zij heeft namelijk zijn leven gered.

Twee jaar geleden kreeg de acteur uit 'Familie' immers een hartinfarct. "Ja. Als het aan hem had gelegen, was hij die dag gewoon gaan werken en was het fataal afgelopen. Ik heb hem ’s ochtends gezegd dat hij niet mocht vertrekken vóór de dokter langs was geweest. Hij zag grijs en had de hele nacht lopen ijsberen van de pijn – op een gegeven moment was hij in bad gaan liggen in de hoop dat dat de pijn zou verzachten", zo vertelt Anne-Sophie in Humo. 

"Hij had al eens een maagzweer gehad en dacht dat het weer zijn maag was. De dokter dacht dat ook en heeft hem maagpillen en een pijnstiller gegeven. Ik stond erop dat hij ook bloed zou laten afnemen, en hij heeft dat gedaan om van mijn gezaag af te zijn."

"Hij is daarna toch gaan werken, maar ’s middags kreeg ik telefoon van de dokter. De uitslag van het bloedonderzoek van alarmerend, Roel moest onmiddellijk naar de cardioloog. In Gasthuisberg zeiden ze: ‘Meneer, u hebt nog steeds een hartinfarct.’ Vijf dagen later hebben ze hem geopereerd. Roel had voor de zekerheid afscheid genomen van Toots en Ramses", zegt Anne-Sophie.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Roel Vanderstukken  I  Anne-Sophie Balsing  I  showbizz  I  n365