Zaterdag 6 Juli 2019 - 11:30   I   door Redactie

Ongelofelijk: 'Nieuwe bom onder het Belgische voetbal'

Ongelofelijk: 'Nieuwe bom onder het Belgische voetbal'

Het houdt maar niet op. In Operatie Propere Handen blijven er maar lijken uit de kast vallen. Nu werden ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker en ex-CEO Steven Martens verhoord.

"Het gerecht heeft weet van minstens één 'verdoken fiscale optimalisatie', waarbij keeperstrainer Erwin Lemmens deels betaald werd via een Cypriotische vennootschap", schrijft Het Nieuwsblad.

Lemmens' makelaar Dejan Veljkovic - spilfiguur én spijtoptant in de hele zaak - vroeg de KBVB destijds om een deel van Lemmens' loon uit te betalen via een buitenlandse vennootschap. In dit geval met een zetel in Cyprus.

Lemmens streek extra cash op

"Het opzet: de kloof tussen bruto en netto verkleinen, buiten het zicht van de Belgische fiscus. Alle partijen stemden volgens onze informatie zonder veel ethische bezwaren in, waardoor Lemmens via een omweg extra cash in enveloppen opstreek", schrijft Het Nieuwsblad.

Het zou de enige deal zijn die Veljkovic ooit sloot met de KBVB, maar het is duidelijk dat dit een nieuwe bom is in het Belgische voetbal. Het schandaal rond witwaspraktijken, fraude en matchfixing houdt het Belgische voetballandschap al sinds oktober 2018 in een wurggreep. Met deze nieuwe informatie is duidelijk dat het einde nog niet in zicht is.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  voetbal  I  sport