Moslima aangevallen door dronken vrouw in Deurne Royalty
Royalty

Moslima aangevallen door dronken vrouw in Deurne

Moslima aangevallen door dronken vrouw in Deurne

In Deurne heeft een dronken vrouw een vrijdagavond een moslima aangevallen. Ze probeerde de hoofddoek van het hoofd van het slachtoffer te trekken. De politie stelde twee processen-verbaal op.

Bij de gesluierde vrouw zou volgens lokaal Vlaams Belanger Jan Van Wesembeeck enkel de ogen nog zichtbaar geweest zijn. Nog volgens Van Wesembeeck mocht enkel de gesluierde vrouw een verklaring afleggen bij de politie en werd de andere vrouw voor de ogen van haar dochter opgepakt.

"Waarom deed de politie niets aan het volledig gesluierd rondlopen? Dat is strafbaar. Waarom lieten ze het 10-jarig dochtertje over aan zijn (sic) lot zonder zich te bekommeren over haar veiligheid?”, vraagt Van Wesembeeck zich af op Facebook.

Volgens de politie is het helemal anders gegaan. “Onze mensen zijn opgeroepen omdat een vrouw onder invloed van alcohol een andere vrouw had aangevallen en geprobeerd had haar hoofddoek af te trekken”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “De hoofddoek werd gescheurd en het slachtoffer raakte lichtgewond in het aangezicht.”

De aanvalster schold haar slachtoffer ook uit. "We hebben twee processen-verbaal opgesteld. Eén voor slagen en verwondingen en één wegens aanzetten tot haat en discriminatie”, zegt Migom. “De vrouw werd bestuurlijk aangehouden wegens openbare dronkenschap.”

De politie benadrukt ook dat het dochtertje van de dronken vrouw niet verwaarloosd werd. "Ze is meegegaan met de partner van de vrouw”, aldus Migom.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws