Zondag 6 Januari 2019 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bram Tankink doet onthullingen over Tom Boonen: "Hij was een vrouwenmagneet, zelden gezien"

Bram Tankink doet onthullingen over Tom Boonen:

De Nederlandse ex-renner Bram Tankink heeft een boek geschreven. Hij was achttien jaar profwielrenner, van 2001 tot 2018. In 'Tank' blikt hij onder meer terug op zijn periode als ploegmaat van Tom Boonen bij Quick Step.

“Na Johan Museeuw werd Tom Boonen de kopman. Ik heb zijn opgang mee­gemaakt: de Ronde, Roubaix, de Vuelta, de Tour, we hebben heel veel samen gereden. Veel samen op stap geweest ook. Tom was een vrouwenmagneet, zelden gezien", vertelt Tankink. 

"We werden samen groot, maar niet aan hetzelfde tempo. Bij mij ging dat geleidelijk, Tom werd meteen een god in Vlaanderen. Terwijl ik gewoon Bram was. Wie ben ik dan om naast hem te gaan staan?”

“Ik voelde een barrière. Tom kon daar niet eens heel veel aan doen, maar iedereen is ontvankelijk voor eer, druk en geld. Tom was flamboyant, er werd zoveel geld naar hem gegooid. Dat verandert een mens ­sowieso. Als Tom binnen de ploeg zei dat een groene trui paars was, dan was het ineens een paarse trui. Daar kon ik me aan ergeren."

"Zo heb je nooit een eerlijk gesprek", vervolgt Tankink. "Ik sta nu dicht bij Tom Dumoulin. We ­trainen samen, waren vorige week samen in de Ardennen. Die relatie is anders dan met Tom Boonen. Meer op hetzelfde niveau.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Boonen  I  Bram Tankink  I  sport