Wout van Aert: "Dit is gewoon te zwaar" Sport
Sport

Wout van Aert: "Dit is gewoon te zwaar"

Wout van Aert: "Dit is gewoon te zwaar"

Wout van Aert is er niet in geslaagd om het geel te pakken in de Tour de France. De renner van Jumbo-Visma botste op een beresterke Julian Alaphilippe.

“We hebben goed werk afgeleverd maar Alaphilippe was te sterk. Bij de start van de etappe hadden we twee opties: Mike Teunissen of ik. Mike kwam me echter vrij snel melden dat hij zich niet al te best voelde en dat ik mijn ding mocht doen. Ik wilde gewoon zo lang als mogelijk vooraan standhouden om zo het geel veilig te stellen. Maar de hellingen waren steiler dan verwacht", zegt Van Aert aan Het Nieuwsblad.

De achterstand op Alaphilippe bedraagt nu twintig seconden." Het is een beetje sneu om zo dicht bij de trui te zijn”, aldus Van Aert. “Ik bevond mij de hele tijd in het gezelschap van de klassementsrenners en de echte punchers. En dat ik de witte trui kan behouden, vind ik ook al iets. Het weekend was uitzonderlijk, dit was gewoon te zwaar voor ons. Morgen gaan we opnieuw voor de zege met Dylan (Groenewegen, red). Hij voelde zich vandaag al een pak beter."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws