Maandag 8 Juli 2019 - 22:00   I   door Redactie

Anderlecht heeft goud in handen: "Hij is de nieuwe Virgil van Dijk"

RSC Anderlecht staat op het punt om een fraaie deal af te ronden. Paars-wit heeft een akkoord met Manchester City over de komst van Philippe Sandler. De 22-jarige Nederlander zal voor één seizoen worden gehuurd van de Engelse landskampioen.

Anderlecht heeft goud in handen:

Met Sandler haalt speler-manager Vincent Kompany zijn beoogde verdedigende versterking in huis. Niet zomaar een versterking, want Kompany verwacht een en ander van Sandler.

"Manchester City betaalde in 2018 nog 3 miljoen voor de ­Nederlander die vergeleken wordt met Virgil van Dijk. In Manchester speelde hij amper, maar Kompany heeft een boontje voor hem", weet Het Nieuwsblad.

Zware knieblessure

"Bij City liep het wel wat moeizamer dan verwacht. Sandler liep snel nadat hij zijn handtekening had gezet een knieblessure op. Hij moest onder het mes waardoor hij enkele maanden niet kon spelen en ook niet kon worden uitgeleend", voegt de krant er nog aan toe.

Komend seizoen mag Sandler dus ervaring opdoen bij Anderlecht. Daar moet hij zich zien door te zetten om volgende zomer sterker terug te keren naar het Etihad Stadium.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Manchester City  I  Liverpool  I  Anderlecht  I  voetbal