Woensdag 10 Juli 2019 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

"Dit is de reden waarom Lefevere Gilbert niet meenam naar de Tour en hem laat vertrekken"

Patrick Lefevere kreeg heel veel kritiek op het feit dat hij Philippe Gilbert niet meenam naar de Tour. Deceuninck-Quick.Step heeft intussen al twee overwinningen binnen de eerste Tourweek.

Wielerjournalist Wim Vos van Het Nieuwsblad merkt op dat Lefevere de juiste beslissing nam. "Wie praat er nu nog over Gilbert? De zege van Alaphilippe kon je nog deels toeschrijven aan het individuele talent van de Fransman. Maar die van Viviani? Het beulswerk van Lampaert onderweg, de timing richting lead-out, de lead-out zelf, en de afwerking: het benaderde de perfectie. Teamwork met de allergrootste T. En het bewijst hoe minutieus uitgekiend deze selectie is samengesteld. Wat zou Gilbert hier ooit aan hebben kunnen toevoegen?", vraagt Vos zich af.

"Lefevere heeft de reputatie als geen ander aan te voelen wanneer een renner over zijn top heen is. Wie bij hem vertrekt, wordt nog zelden beter. Eenzelfde soort instinct moet hem hebben doen besluiten Gilbert thuis te laten voor de Tour. In dit uitgebalanceerde team van acht voelde hij dat de 37-jarige Gilbert geen plek meer had. Niet onterecht, weten we voortaan."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Patrick Lefevere  I  Philippe Gilbert  I  sport