Woensdag 10 Juli 2019 - 13:00   I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Rammstein vlak voor optreden in België zeer zwaar onder vuur: "Dit is zorgwekkend"

Rammstein ligt onder vuur. Vanavond spelen ze in het Koning Boudewijnstadion, maar ze zullen er naast applaus ook kritiek krijgen. Dat komt vanwege het geflirt met nazisymboliek.

Rammstein vlak voor optreden in België zeer zwaar onder vuur:

Toen dit voorjaar de clip 'Deutschland' van de Duitse metalgroep verscheen, reageerde de Joodse gemeenschap en ook enkele Duitse politici geschokt op de beelden. In de video zijn bandleden te zien in gevangenisplunje in een concentratiekamp, op een schavot met een strop rond de nek. 

De Gentse moraalfilosoof Ignaas Devisch noemt het geflirt van Rammstein met nazisymboliek "zorgwekkend". "Arrogante onwetendheid”, reageert Alex Agnew, fan van eerste uur, in Het Laatste Nieuws. “Deze meneer schrijft maar wat zonder zich op voorhand te informeren. Het is namelijk heel duidelijk waar de groep voor staat. ‘Deutschland’ eindigt met de zin ‘Meine Liebe kann ich dir nicht geben’: hoe duidelijk kun je zijn?"

"Eén van Rammsteins bekendste nummers is ‘Links, 2, 3, 4’ waarin Till Lindemann letterlijk zegt dat zijn hart links slaat. Nog maar suggereren dat het een extreemrechts groepje is dat de naziperiode verheerlijkt, is ronduit achterlijk

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rammstein  I  Alex Agnew  I  n365  I  showbizz