Woensdag 10 Juli 2019 - 18:00   I   Foto: Facebook  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Mama kapot van verdriet: "Ik kan de begrafenis van mijn verongelukte dochter Cassandra (18) niet betalen"

Véronique Feruglio zit in zak en as. Ze verloor haar dochter Cassandra (18) bij het zware ongeval in Kortessem, waarbij in totaal vijf jonge mensen om het leven kwamen. Er zijn echter nog meer zorgen, want Véronique heeft geen geld om de begrafenis van haar dochter te betalen.

Mama kapot van verdriet:

Cassandra Dupont (18) was het jongste slachtoffer bij het fatale ongeval zaterdagochtend in Kortessem. “Cassandra was mijn jongste dochter”, zegt mama Véronique Feruglio (53), die met haar ex-man in totaal elf kinderen heeft. “Cassandra heeft nog een oudere zus en negen oudere broers.”

Cassandra had geen makkelijke jeugd. Ze verbleef voortdurend in instellingen. Sinds 6 juni, vanaf haar 18de, mocht ze zelf kiezen waar ze ging wonen. “Ze had al laten vallen dat ze terug bij mij wilde komen wonen”, zegt mama Véronique in Het Nieuwsblad. “Zo konden we eindelijk al die verloren tijd inhalen.”

"Ik kan de begrafenis van mijn dochter onmogelijk betalen", zucht Véronique. "Voor de gemaakte kosten in het funerarium in Hasselt krijgen we al een eerste factuur van 1.800 euro. Voor de uitvaart komt daar nog eens zo’n 4 à 5.000 euro bovenop. Dat geld heb ik niet, en mijn ex-man ook niet.”

"Op dit moment wonen er vijf kinderen uit mijn eerste huwelijk en de drie kinderen uit mijn tweede huwelijk thuis”, zegt Véronique. “Als we de huur van ons huis betalen, houden we nog 700 euro over om de hele maand rond te komen. Dat geld gaat voornamelijk naar eten. Als je zoveel kinderen gezond te eten wilt geven, kom je met 700 euro zelfs niet toe.”

Naar verluidt hoeft de mama van Cassandra zich geen zorgen te maken. De verzekering van de eigenaar van de wagen zou de morele schade en de begrafeniskosten moeten betalen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Cassandra Dupont  I  n365