Woensdag 10 Juli 2019 - 18:30   I   door Redactie

Beerschot legt ongeziene bom onder nieuw seizoen in Jupiler Pro League

Beerschot legt ongeziene bom onder nieuw seizoen in Jupiler Pro League

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft woensdag beslist dat KV Mechelen en Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League mogen aantreden. Dat wil zeggen dat Sporting Lokeren en Beerschot in 1B moeten spelen. Op het Kiel leggen ze zich niet neer bij die beslissing.

Beerschot legt zelfs meteen een bom onder het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. "We hebben kennisgenomen van de toch wel erg teleurstellende beslissing van het BAS”, aldus Beerschot-advocaat Walter Damen bij Het Nieuwsblad.

“Het BAS heeft zich bij haar beslissing duidelijk enkel gebaseerd op de term ‘betrokken seizoen’ in het reglement. Dit heeft volgens ons niets te maken met de geest van het reglement. Elk team kan op die manier wedstrijden proberen te regelen op het einde van het seizoen. Dit is een voetballand als België onwaardig.”

Competitiestart uitstellen

Beerschot treft meteen maatregelen. “We vragen aan de KBVB en de Pro League om op zeer korte termijn hun verantwoordelijkheid te nemen. Elke officiële instantie in België heeft de poging tot matchfixing als bewezen geacht", aldus Damen. "We willen dat de competitiestart wordt uitgesteld en dat Beerschot zal toegelaten worden in 1A. Het is aan de KBVB en de Pro League om ervoor te zorgen dat eerlijke ploegen, zoals wij, niet worden gestraft in deze zaak.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal