Woensdag 10 Juli 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad/NBC  I   door Redactie

Armstrong haalt zwaar uit: "Dan had ik de Tour ook wel een paar keer gewonnen"

Lance Armstrong, die dopinggebruik toegaf, stelt dat als iedereen clean was hij ook een paar keer de Tour had gewonnen. Hij zegt dat in een interview met NBC.

Armstrong haalt zwaar uit:

“Wat ik wilde dat gebeurde, was dat jonge Amerikanen naar ons op gingen kijken”, zegt Armstrong. “We wilden laten zien dat als wij als Amerikanen naar Europa gingen, dat we de strijd aan konden gaan en zouden overwinnen. We hadden het beste team, beste tactiek, werkten het hardst van allemaal, hadden de beste ploegleider en ga zo maar door. Het complete plaatje klopte. Het dopinggebruik kan niet zomaar dit volledig uitwissen.”

“We hebben de Europeanen met hun eigen wapens verslagen”, aldus Armstrong. “De strijd was eerst vuist tegen vuist, totdat de Europeaanse teams plots met messen de strijd aangingen. Toen wij de spreekwoordelijke messen trokken, kwamen zij met guns aan het front. Dan vraag je jezelf af: “Geef je op en ga je naar huis of zorg je ook dat je aan een wapen komt?”. Ik wilde nu eenmaal nooit opgeven. Ik ben vrij zeker: als iedereen clean was, had ik ook paar keer de Tour de France gewonnen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Lance Armstrong  I  sport