Donderdag 11 Juli 2019 - 09:45   I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Comapatiënt Vincent Lambert is overleden

Comapatiënt Vincent Lambert is overleden

De Franse comapatiënt Vincent Lambert is overleden. Hij verkeerde al meer dan tien jaar in vegetatieve toestand.

De behandeling van Lambert werd vorige week stopgezet. “Vincent is om 8.24 uur deze voormiddag overleden” in het ziekenhuis in Reims, zegt zijn neef François. Op 2 juli besliste de behandelende arts om de kunstmatige voeding stop te zetten na een uitspraak van het Franse Hof van Cassatie.

Het hoogste rechtsorgaan van het land had op 29 juni beslist dat Vincent het recht had om te sterven. De beslissing dat de 42-jarige man in leven moest worden gehouden, werd zo nietig verklaard. Zo komt er een einde aan een jarenlange verdeeldheid in de familie. Zijn echtgenote wilde de man laten sterven, terwijl zijn diepkatholieke ouders dat met alle macht wilden verhinderen;

De man liep bij een motorongeluk in 2008 een ernstig hersenletsel op en raakte volledig verlamd. Hij belandde in coma. In 2013 bleek dat zijn gezondheid niet zou verbeteren. De artsen raadden een stopzetting van de behandeling aan. Zijn vrouw Rachel ging daarmee akkoord, maar zijn ouders niet. Zij startten een ware procedureslag.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vincent Lambert  I  n365