Sonck in oog van storm: "Hij moet écht stoppen met lullen"

Sonck in oog van storm:
Woensdag 12 December 2018 - 18:17   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Heel Europa schrok dinsdagavond toen Virgil van Dijk tijdens Liverpool-Napoli een drieste tackle inzette op Dries Mertens. Als bij wonder kwam de Rode Duivel weg zonder blessure en kreeg van Dijk slechts geel. De fase zorgde voor een verhitte discussie op Proximus Sports.

Presentator Niko Lainé en analist Franky Van der Elst vonden dat van Dijk rood had moeten krijgen, maar daar was Wesley Sonck het niet mee eens. "Het is een eerder een ongeluk en Mertens was te laat op de bal", aldus de ex-spits. Er ontstond een discussie tussen het drietal en nu heeft ook ex-ref Frans Van Den Wijngaert gereageerd.

“Oooooh. Neem me niet kwalijk, maar iedere voetbalfan die deze fase ziet en die voet op dat scheenbeen ziet gaan, die is toch verrast dat dat scheenbeen niet gebroken is? Als dit geen rood is, dan moeten we hier en nu stoppen met op de kap van de refs te zitten. Dan moeten we zelfs stoppen met voetballen", aldus Van Den Wijngaert bij Het Laatste Nieuws.

"Ik begrijp Wesley Sonck niet meer"

"Sonck die dat geen rood vindt? Kijk, ik ga grof zijn. Dan moet hij ook maar stoppen met te vertellen of het al dan niet penalty is na hands. Daar kan hij wel over lullen, maar nu deze uitleg? Ik begrijp hem niet meer. Hij moet stoppen met over voetbal te lullen", klinkt het keihard. "Zelf zo’n goeie voetballer geweest, met zo veel inzicht, het zo goed kunnen uitleggen ook... Als hij dat geen rood vindt, hadden ze zo’n tackle eens bij hem moeten doen.”

 “Dit was een pure aanslag. Zo van ‘die gaat mij niet voorbij, ik pak alles mee’. Afschuwelijk. Ik had niet één maar twee rode kaarten gegeven. Een dubbele rode kaart! We zien zo’n tackles soms nog op de Engelse velden. Dan verkies ik toch onze Belgische arbitrage die probeert om zo’n dingen echt in de handen te houden. Dit was ook geen geval voor de VAR of een Reviewcommissie. Deze fase is duidelijk genoeg, je hebt er zelfs geen herhaling voor nodig", besluit Van Den Wijngaert.

TAGS  I  Wesley Sonck  I  Frans Van Den Wijngaert  I  sport  I  voetbal