Vrijdag 12 Juli 2019 - 09:30   I   door Redactie

‘KV Mechelen verliest proflicentie en degradeert naar amateurreeksen’

‘KV Mechelen verliest proflicentie en degradeert naar amateurreeksen’

'Hoogmoed komt voor de val', zo luidt het spreekwoord. In het geval van KV Mechelen zou dat best wel eens het geval kunnen zijn. De kampioen uit 1B leeft dezer dagen op een wolk omdat het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist dat de club komend seizoen in 1A mag spelen.

Toch kunnen de fans van Mechelen nog lang nog niet op beide oren slapen. Komend seizoen zitten ze dan misschien wel safe bij Malinwa, maar het seizoen erna kan de pret alweer uit zijn.

"KV Mechelen hoeft dan wel geen degradatie meer te vrezen, maar de club moet nog altijd bang afwachten of het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) haar schuldig acht aan competitievervalsing", schrijft Het Laatste Nieuws. "Zeker mochten de rechters KV Mechelen als juridische entiteit veroordelen - de individuele bestuurders kunnen toerekeningsvatbaar zijn voor de club - kan dat vervelende gevolgen krijgen voor de licentiecommissie."

Géén proflicentie meer?

"Het Pro League-reglement stelt uitdrukkelijk 'geen licentie toe te kennen aan een club waarvan minstens één van de verbonden juridische entiteiten is veroordeeld wegens daden van competitievervalsing of medeplichtigheid'. KV Mechelen kreeg in april tijdens het lopende onderzoek naar matchfixing al groen licht voor een proflicentie voor komend seizoen. De commissie kan die licentie bij een veroordeling niet meer intrekken, maar de licentie voor het seizoen 2020-2021 kan wel in het gedrang komen", besluit HLN.

Als uiteindelijk beslist wordt dat Mechelen géén licentie krijgt voor het seizoen 2020-2021, volgt degradatie naar het eerste amateurniveau. En dat zou uiteraard een ongelofelijke klap zijn voor de traditieclub.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal