Vrijdag 12 Juli 2019 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Jasper Philipsen doet verrassende uitspraken na knappe vijfde plaats

Jasper Philipsen sprintte vrijdag naar een knappe vijfde plaats in de Tour. “Al wilde ik eigenlijk een leadout doen voor Kristoff”, zegt de 21-jarige Limburger in Het Nieuwsblad.

Jasper Philipsen doet verrassende uitspraken na knappe vijfde plaats

"Het was de bedoeling dat ik Alex (Kristoff, red) afzette”, doet Philipsen zijn uitleg. “Ik zat goed gepositioneerd maar toen ik achterom keek, zat Alex niet in mijn wiel. Ik zag hem aan de andere kant en probeerde naar de kant te gaan waar Alex zat en probeerde hem nog mee te nemen.”

"We kwamen te laat en dat is jammer", vervolgt Philipsen. "Het is gewoon spijtig dat we elkaar niet vonden. Ik ging nog wel aan op 250m en riep nog naar Alex in de hoop dat hij nog in mijn wiel zou zitten. Maar ik denk dat hij zelf te veel in de wind had gereden. Waarom ik verder sprintte? Als het maar 250 meter is tot de finish, dan doe je gewoon verder, hé.”

"Ik hou hier toch een dubbel gevoel aan over omdat ik niet in mijn hoofd had om zelf te sprinten. Ik probeerde gewoon zo lang mogelijk uit de wind te blijven om één goede leadout te doen. Het is spijtig dat ik vijfde werd want er zat meer in.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jasper Philipsen  I  sport