Maandag 7 Januari 2019 - 17:00   I   Foto: Twitter  I   door Redactie

Emily (8) overleden na knal tegen boom op skipiste

Emily (8) overleden na knal tegen boom op skipiste

Bij een tragisch ongeval op een skipiste in Italië is een meisje van 8 om het leven gekomen. Haar mama raakte zwaargewond. De twee wilden gaan sleeën. Ze belandden per ongeluk op een zwarte skipiste. Ze sloegen te pletter tegen een boom terwijl de vader en het broertje hen beneden stonden op te wachten.

Emily Formisano (8) en haar mama Renata Dyakowska (38) waren vrijdag in skigebied Zuid-Tirol, een streek in Italië waar Duits de voertaal is. Ze wilden er genieten van een dagje skipret. Eén van de attracties daar is een rodelbaan van 2,5 km, die start aan het middelstation. Emily en haar mama namen echter de lift helemaal tot bovenaan de berg. Op die plaats is het verboden om te sleeën. Er was een waarschuwingsbord, maar het opschrift was enkel in het Duits. Of dat voor de verwarring heeft gezorgd, wordt nog onderzocht. Mogelijk zagen ze het waarschuwingsbord gewoon niet.

De twee raakten tijdens het sleeën dan ook al snel de controle kwijt. De moeder probeerde de slee nog naar de zijkant te krijgen, maar daar stortten ze te pletter tegen een boom. Het meisje van 8 was op slag dood, de mama is zwaargewond. “Ze waren boven aan die piste aan het sleeën, maar het was daar redelijk vlak”, vertelt vader Ciro Formisano. “We hadden niet door dat het gevaarlijk was.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Emily Formisano  I  Italië  I  n365