Thomas De Gendt ontsnapt aan drama: "Dat is nodig als je wil winnen" Sport
Sport

Thomas De Gendt ontsnapt aan drama: "Dat is nodig als je wil winnen"

Thomas De Gendt ontsnapt aan drama: "Dat is nodig als je wil winnen"

Thomas De Gendt heeft op indrukwekkende wijze de rit naar Saint-Etienne gewonnen in de Ronde van Frankrijk. "Vandaag was een dag die op mijn lijf geschreven was", zegt hij aan Sporza.

"We hebben nooit veel voorsprong gehad, maar ik voelde wel op de klim dat er “poeier” op zat, dat ik kon geven. Op 70 kilometer van de finish hebben we echt doorgetrokken. De Marchi en ik schoten over en opeens hadden we weer 4 minuten en toen begonnen we erin te geloven. Het was toen zaak om bergop een heel goed tempo te rijden en bergaf zo snel als we konden. Soms was het flirten met de valpartij, maar dat is nodig als je wil winnen", zegt De Gendt.

"Het is nooit stilgevallen. We hebben 200 kilometer à bloc gereden, het was een finale van 200 kilometer. Vandaag was een dag die op mijn lijf geschreven was. Niet te lange klimmen, niet te zwaar. Dan moet je erin geloven en als je hele goede wonderbenen hebt, dan valt alles op zijn plaats."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws