Maandag 15 Juli 2019 - 07:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Moeder van Anuna De Wever over kiezers van Vlaams Belang: "Ze weten niet beter"

Katrien Van der Heyden, de moeder van Anuna De Wever, neemt de mensen het niet kwalijk dat ze op extreemrechts hebben gestemd. Toch is ze wel zeer scherp voor Vlaams Belang.

Moeder van Anuna De Wever over kiezers van Vlaams Belang:

"Ik ben niet kwaad op de mensen die extreemrechts hebben gestemd. Velen weten niet beter: ze zitten in hun bubbel, en ze klikken en delen er maar op los op sociale media, zonder even de moeite te nemen om te checken of het allemaal wel klopt", vertelt Van der Heyden aan Humo. 

"Mijn boosheid richt zich vooral op de politieke partijen die misbruik hebben gemaakt van sociale media. Vlaams Belang heeft doelbewust leugens zitten verspreiden. ‘Europa wordt overspoeld door vluchtelingen!’ Bij sommigen gaat dat erin als zoete koek, maar de cijfers spreken hen tegen."

4 miljoen

"Turkije mag klagen: zij hebben 4 miljoen Syrische vluchtelingen opgevangen. In België gaat het om een fractie daarvan, en al helemaal niet om een tsunami. En daarbij: vluchtelingen dragen binnen de kortste keren bij aan de economie in plaats van ze leeg te zuigen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Katrien Van Der Heyden  I  Anuna De Wever  I  n365  I  showbizz