Maandag 15 Juli 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Dag Allemaal  I   door Redactie

Dave Sinardet: "Als er dan geen regering is, voorzie ik grote problemen"

Politicoloog Dave Sinardet benadrukt in Dag Allemaal hoe belangrijk het is dat er tegen oktober een regering is. Momenteel is daar nog geen uitzicht op.

Dave Sinardet:

 

"Als er tegen oktober geen nieuwe federale regering is, voorzie ik problemen", zegt Sinardet. "Europa verwacht tegen dan een nieuwe begroting en tegen december een klimaatplan. Worden die niet op tijd ingediend, dan riskeert ons land sancties."

"Komt er eind oktober een brexit dan is het aangewezen dat we een echte regering hebben. Eentje in lopende zaken is internationaal gezien een lamme eend. Oktober is dus een belangrijke deadline. Zonder regering dreigen we straks buitenspel te staan in Europa."

Bovendien kunnen we dit ook in onze portemonnee gaan voelen. "Het tekort in de begroting kan oplopen tot tien miljard euro. En dat gat wordt alleen maar groter. Voer je daar geen beleid rond, dan ontspoort het nog verder. De staatsschuld loopt in dat geval verder op, de economische groei remt mogelijk af. Een volgende regering zal nog zwaardere ingrepen moeten doen en nieuwe besparingen of belastingen opleggen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Dave Sinardet  I  n365